Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.
Pagina niet gevonden (404): de door jou opgevraagde pagina bestaat niet (meer). We tonen nu de mallorca pagina.

De themapagina's zijn specifieke pagina's, met alleen informatie over een bepaald thema, die beheerd worden door experts in hun vakgebied.

Bereik iedereen! Stel je vraag online of geef antwoord op recente vragen.
GoeieVraag, het vraag- en antwoordplatform van Nederland.

Vuurtoren

De vuurtoren kan je natuurlijk vanaf de zee bij Mallorca al van ver zien.

Finca Mallorca

Mallorca is een mooi vakantieeiland, vooral als je in de prachtige vakantiehuizen verblijft.

Miquel Barcelo

Eén van de meest vooraanstaande Spaanse kunstenaars.

Architectuur

Mallorca staat ook bekend om de vele bezienswaardigheden en gebouwen, vaak gebouwd in een specifieke architectuur.

Over de mallorca pagina

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee, behorende tot Spanje. De oppervlakte van Mallorca bedraagt 3640 km² (iets groter dus dan Zuid-Holland) en er wonen circa 850.000 mensen. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín. Mallorca is bovendien een erg geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Geliefd, zowel in de zomervakantie, als het hier natuurlijk meestal erg mooi weer is, maar ook in de wintermaanden, als het klimaat op Mallorca veel zachter is dan bijvoorbeeld in Nederland.

Laatste update:
5 februari 2024

Over de beheerder

Reizen mag ik graag doen, en moet dat (gelukkig) ook regelmatig voor mijn werk doen. Er zijn van die vakantiebestemmingen, zoals Mallorca, waar ik graag ook eens kom met mijn gezin, zodat ook zij kunnen genieten van de prachtige stranden, gezellige terrasjes, en leuke bezienswaardigheden. Ben je op zoek naar meer informatie over Mallorca, dan kan je hopenlijk vinden wat je zoekt. Lukt dat desondanks niet, of heb je suggesties voor deze pagina, neem dan gerust contact op.

Contact met de beheerder